LOADING STUFF...

Life Exam: Waarom zijn we nerveus als we worden geëvalueerd

Prachtige schooljaren vlogen voorbij, alle controle en dictaties worden geschreven … maar, maar, nadat we volwassenen zijn geworden, we nu en dan verschillende proeven tegenkomen. En elke keer dat we ons zorgen maken, ondanks alle opgegeven ervaring. Waarom? Hoe u kunt leren om te omgaan met allerlei tests gemakkelijker?

Verlangens of omstandigheden brengen ons keer op keer in een situatie waarin we op de een of andere manier worden geëvalueerd. We beheersen nieuwe beroepen, nemen deel aan de concurrentie voor de functie, beschermen het project voor de klant.

De 23-jarige Ksenia herinnert zich hoe ze zich overgaf aan een rijbewijs: “Ik was nerveus zodat ik alles vergat, ik verwarde de pedalen, de motor is vastgelopen. En de verkeerspolitieagent grapte ook over de vrouw die rijdt. Verschrikking!”

En de 32-jarige Arseny reageerde op dezelfde examens met humor: ‘Hij ging daar als training en overgedragen vanaf de 15e keer. Ik zei tegen verkeersagenten dat het mij goedkoper met hen blijkt te zijn dan met een instructeur, om te reizen. “.

Waarom in dezelfde situatie iemand beeft als een blad in de wind, en de ander behoudt de Olympische kalmte?

Aard en ervaring

Of we ons zorgen zullen maken, hangt af van de vele functies, waaronder aangeboren.

“Allereerst beïnvloedt het type zenuwstelsel onze prikkelbaarheid in de stressvolle situatie, de manier waarop de processen van informatieoverdrachtsprocessen, hoe snel neuronen worden geëxciteerd en een signaal wordt overgedragen,” legt de humanistische psychotherapeut Alexey Stepanov uit. – De tweede, reactiviteit hangt af van hoe belangrijk deze gebeurtenis voor ons is.

De wereld waarin we leven is een competitieve omgeving. Soms gaan we de strijd in voor een plek onder de zon, zelfs onbewust. En er zijn nog steeds persoonlijke houding, overtuigingen met betrekking tot eerdere ervaring. En hoeveel we gericht zijn op de beoordeling van anderen, hoe stabiel ons zelfvertrouwen is ”.

Als deze ondersteuning wankel is, zal de situatie van de externe beoordeling ons liever uitlokken tot ervaringen.

De 45-jarige Vladimir-Musicus, dichter, producent, treedt op met de groep en solo, houdt festivals vast. Niets kan echter iets doen met zijn onzekerheid: “Elke keer als ik me zorgen maak elke keer dat ik me zorgen maak over hoe de uitvoering zal voorbijgaan. Ik slaap https://libido-man.com/oorzaken-van-een-verminderd-libido/ niet de dag ervoor ‘s nachts, het lijkt mij dat alles niet klaar is, alles wordt gedaan op het laatste moment.

Inderdaad, ik herinner me niet dat ten minste één concert perfect ging. Ofwel een niet -werkende microfoon, dan is de kolom barst, dan zal de cellist te laat zijn en de verantwoordelijkheid is op mij “.

Het gebeurt niet dat we in sommige situaties ijzer zijn, en in andere eerbiedig.

“Als we ons zorgen maakten tijdens schoolexamens, dan zullen we misschien ook reageren op tests en in de volwassenheid is dit een kwestie van onze eigen angst”, zegt de systemische familie -psycholoog van Rimma Maksimov. – Maar een goede voorbereiding, repetitie vóór examens van welke aard dan ook, erkenning van hun angst en het idee dat het leven in geval van falen niet eindigt, de angst helpen verminderen “.

Herovername is echter niet altijd mogelijk.

We kiezen, ze kiezen ons

Op de datingsite vond de 27-jarige Lilia een aangename jongeman. “Ik was zo bezorgd dat mijn vriendinnen vóór de datum me een kalmerend middel gaven. Daarom herinner ik me niet eens hoe alles ging “. En de jonge man verscheen niet meer.

“Sommigen van ons zien onze kennismaking als een spel van VA-bank, wanneer een verlies instorting betekent”, merkt Alexei Stepanov op. – Een dergelijke installatie verbetert herhaaldelijk ervaringen. Maar het echte leven is geen casino: falen laat ons op dezelfde plaats waar we waren. We winnen niet, maar verliezen niet “.

Er is een mythe dat een man in elke situatie kalm blijft: hij gaat niet naar nerveus staan, dit is een vrouw “verontschuldigend”. Is dat zo? “In mijn ervaring is dit meer een stereotype dan een feit”, zegt Alexei Stepanov. “Genderverschillen in onze reacties zijn onbeduidend, als ze überhaupt bestaan.”.

De 52-jarige Sergei is klaar om te beweren: “Ik heb Castaneda gelezen en ben het ermee eens dat de gewoonten ons beperken. Ik ben niet op zoek naar bijlagen. Als het meisje me weigert, dan boeit ik haar niet op, dat is alles “.

Desalniettemin worden de verschillen uitgelegd in plaats van culturele of wereldbeelden.

“Iemand kiest een stoïcijnse filosofie voor zichzelf en accepteert de slagen van het lot als vanzelfsprekend, maar de vraag waarom ze het nodig hebben? – Biedt Rimma Maksimov om na te denken. – Vries gevoelens selectief. De opwinding uitschakelen, zetten we zowel empathie als vreugde uit.

Iemand ontkent het belang van het moment: denk na, wat! Dit is zijn manier om met angst om te gaan. Maar er zijn andere opties: bijvoorbeeld een vertrouwelijk gesprek tijdens een date “. Het helpt spanning te verlichten en oprechte relaties aan te gaan.

Personeelsvraag

Als een persoon ons op een date evalueert, dan komen we bij het inhuren soms een team van ‘examinatoren’ tegen.

Grote bedrijven oefenen vaak cross -interviews met verschillende experts tegelijk. Of de aanvrager moet verschillende filters doorlopen voordat het uiteindelijke oordeel aan hem wordt gemaakt. En sommige HR stellen opzettelijk lastige vragen om de toekomstige werknemer te controleren op stressweerstand.

“Angst bij het aannemen is onze adaptieve reactie, het oude, zoals de voorouders die het slagveld op gingen. Enige opwinding in een dergelijke situatie wordt niet beschouwd als een negatief teken van de kandidaat, ”stelt Aleksey Stepanov gerust.

Als de werkgever geïnteresseerd is in een potentiële werknemer, creëren ze comfortabele voorwaarden zodat hij zichzelf kan bewijzen.

“Zelfs een zelfverzekerde persoon maakt zich zorgen over een interview: als ik een baan krijg voor dit werk, dan is het belangrijk voor mij, ik heb geld nodig, deze positie. En hier worden ze niet door ons geëvalueerd, ‘benadrukt Rimma Maksimov,’ niet de manier waarop we dergelijke vreemde controles weerstaan, maar onze competenties.

Als het belangrijkste criterium voor naleving van de positie onze kalme reactie is op provocaties, stressweerstand, moeten we denken: “Voor zover dit regime bij ons past, of ik echt in een dergelijke omgeving wil zijn?”

Er zijn mensen die, zoals een vis in water in situaties, ik hetzelfde ben?»Misschien is het de moeite waard om naar jezelf te luisteren en de positie te verlaten.

Wie slaagt voor het examen

Er zijn momenten waarop we het examen niet halen, maar we zijn nerveuzer dan de onderzoeker zelf. Het gaat over de beruchte OGE en het examen.

“Het lijkt mij dat Ilya geen wiskunde zal passeren, hoewel hij al drie jaar naar voorbereidende cursussen gaat”, zucht de 44-jarige moeder van de toekomstige afgestudeerde van dit jaar Raisa. En nu heeft zijn zoon een extra tutor: alleen om tijd te hebben om in zijn hoofd te investeren, het volume dat nodig is om het gewenste aantal punten te verkrijgen.

Het is moeilijk voor een tiener om de druk van alle kanten te weerstaan: leraren komen van de linkerflank, die het hele jaar door de middelbare scholieren vertrapte om de test te doorstaan. Van rechts – ouders die alles op de kaart lijken te zetten, alsof het een project van hun hele leven is.

“Voor hen is dit een examen voor hoe we kinderen hebben grootgebracht. We presenteren het kind aan de wereld, we maken ons zorgen over hoe deze wereld hem zal zien zoals hij wil, ‘beweert Rimma Maksimov. – Misschien heb ik hem geen docenten aangenomen? Misschien heb ik weinig achtervolgd? Misschien overgedragen? Hebben we alles gedaan, wat een goede moeder en vader zou moeten zijn?»Er rijst zich een heleboel vragen in mijn hoofd, die met terugwerkende kracht vrij moeilijk te beantwoorden.

“Onze overmatige opwinding wordt geassocieerd met harde overtuigingen dat ik alles in de hoogste categorie moet doen, koste wat kost. Anders ben ik een waardeloos persoon die niet de moeite waard is, “legt Alexei Stepanov uit.

Er is grote moed nodig om zijn imperfectie en het recht op fouten toe te laten. Soms moet je meer dan één test doorlopen voordat je je realiseert dat het leven niet alleen ups is, maar ook in hoe ik uit de watervallen kom, en daar is mijn ontwikkeling. De mislukkingen doen je denken: of ik daar al die tijd ben gegaan en waar ik aan het einde wil komen?

()

© 版权声明

相关文章

没有相关内容!

暂无评论

暂无评论...